24. Pohod po nagelj na Limbarsko goro, 2012

Na kratko

25. marca 2012 se je že 24. odvila tradicionalna marčevska prireditev na Limbarski gori. Ob 9. uri je bila v cerkvi sv. Valentina sv. maša, za katero je bilo vsa leta veliko zanimanja. Ob 11. uri je sledil kulturni program, ki ga je povezovala Bernarda Mal.

Sodelovali so:

- Tamburaški orkester Vrhpolje

- otroci iz OŠ Jurija Vege MOravče in podružnične šole Vrhpolje

- govornik Martin Rebolj, župan Občine Moravče

- Erika Vehovec, glasbena gostja

Za zabavo so poskrbeli: Moravški trio in Ansambel Prjatli

Na prireditvi so sodelovali tudi: PGD Moravče, Gorska reševalna služba Kamnik, Društvo podeželske mladine MOravče, Rokodelci Moravške doline, Turistično društvo Moravče, Spenter d.o.o. kot gostinski ponudnik in posamezni prostovoljci.

Organizacija: Društvo krajanov Limbarska gora

Video posnetek Poročil RTVSLO -

Prispevek s prireditve Pohod po nagelj na Limbarsko goro

Foto: Marjan Rokavec (za povečavo klikni na sliko)

Video posnetek ATV SIGNAL -

Prispevek s prireditve v informativni oddaji

24. Pohod po nagelj na Limbarsko goro v znamenju domačih izvajalcev

Na letošnji materinski dan so se na Limbarsko goro ponovno zgrinjale cele množice pohodnikov, saj so organizatorji Društva krajanov Limbarska gora pripravili že 24. Pohod po nagelj.

Čestitke in nageljček ženskim udeleženkam, kulturni program, glasba, zabava, srečelov, druženje, uživanje na tej prelepi razgledni točki in še mnogo drugega se je dogajalo, kar je značilno za to tradicionalno prireditev. Pa vendar je vsak Pohod po nagelj nekaj posebnega.

Letošnja novost je bila maša ob 9.uri v cerkvi sv. Valentina, katero so si mnogi že dolga leta želeli. Kljub zgodnji uri in premiku na poletni čas, ki je marsikoga zmedel, je bila množično obiskana.

Tako v kulturnem programu, kot zabavnem delu, so letos sodelovali samo domači izvajalci in se predstavili širni Sloveniji.

”Zajčki” iz podružnične šole Vrhpolje so z mentorico Fani Pačnik predstavili zajčjo šolo, prijetno vzdušje je pričaral Tamburaški orkester Vrhpolje, obiskovalce pa je ponosno nagovoril moravški župan Martin Rebolj. Sledile pa so še ”tri rožice iz šopka limbarskih deklet”, kot jih je poimenovala voditeljica Bernarda Mal, ki je skuhala to užitno, po njenih besedah, kulturno župco. Dobrodošlico in pozdrave je izrekla podpredsednica DK Limbarska gora Jana Toman, Anja Ravnikar je v spisu o mamah na malo humoren način poudarila njihovo pomembnost, namesto znanega glasbenega gosta pa se je s štirimi pesmimi pogumno predstavila Erika Vehovec, učenka solo petja, ki se ji verjetno obeta še lepa glasbena prihodnost.

Za zabavne plesne ritme in dobro razpoloženje so skrbeli Moravški trio, brez katerih seveda na Limbarski gori ne gre in skupina Prjatli, katere del članov tudi izhaja iz moravških logov.

Minila je še ena uspešna prireditev, organizatorji pa že razmišljajo o prihodnji, ki bo jubilejna in organizacijsko še bolj zahtevna.

Francka Toman

Diaprojekcija fotografij (razni avtorji)

Če si želite ogledati več foto albumov, ali določeno fotografijo v polni ločljivosti,

kliknite na diaprojekcijo, ter si izberite želene fotografije za ogled.

Še nekaj fotografij...

Ena ogromna množica

Foto: KIara Urankar

Tri limbarske rožice

Posnetek s spletne kamere. Trenutna slika v živo.

Umetniški vodja tamburašev je ubral svoje takte...