22. Pohod po nagelj na Limbarsko goro

Dnevnik TV Slovenija, 14. 3. 2010 ob 19. uri

22. pohod po nagelj na Limbarsko goro

Datum prireditve: 14. marec 2010.

Organizator: Društvo krajanov Limbarska gora.

Čudovito vreme in nagelj za vse ženske

Čudovito vreme in že 22. prireditev "Pohod po nagelj na Limbarsko goro" sta v naravo zvabila ogromno ljudi. Nageljček so prejele prav vse, saj so jih prireditelji pripravili dovolj.

V kulturnem in zabavnem programu so sodelovali:

- Moravški trio

- koncert Grajskega okteta pod umetniškim vodstvom Petra Pirnata (v cerkvi sv. Valentina)

- Leseni rogisti

- otroci iz OŠ Jurij Vega Moravče z mentorico

- govornik Martin Rebolj, župan Občine Moravče

- Ivan Hudnik

- Bernarda Mal, vezno besedilo in povezovalka programa

- Veseli trio iz Moravč s humoristom Kularjem

- Ansambel Korenine

Na prireditvi so sodelovali še: PGD Moravče, Gorska reševalna služba Ljubljana, Društvo podeželske mladine Moravče, Rokodelvi Moravše doline, Turistično društvo Moravče, Spenter d.o.o. kot gostinski ponudnik in posamezni prostovoljci.

Organizator se najlepše zahvaljuje vsem, ki so pri organizaciji prireditve pomagali kot sponzorji ali donatorji, vsem, ki so prispevali svoje proizvode ali usluge za izvedbo srečelova ter vsem, ki so kakorkoli drugače pomagali in še pomagajo, pa čeprav samo s spodbudno besedo.

Izjava Ivana Hudnik po prireditvi:

Res je bilo prijetno in lepo na Limbarski gori v nedeljo, veliko znancev in prijateljev sem srečal, tako, da je bilo res pestro...

Vse lepo Vam želim in še kdaj nasvidenje...

Komentarji na Facebooku:

Kšd Peče: Bravo Društvo krajanov Limbarska Gora! 22. pohod po nagelj na Limbarsko goro je odlično uspel, vsaj po odzivih obiskovalcev sodeč :) Vse pohvale vsem požrtvovalnim krajanom Limbarske gore, ki ste v organizacijo tega dogodka vložili toliko truda. Kapo dol!

...

...

Pohod po nagelj je ogroooomna prireditev za katero kr trdo dela en kup ljudi, ki svoje delo večinoma opravljajo popolnoma prostovoljno. redarjev je ogromno in pri vsaki nalogi se najde kdo ki jo mogoče opravi malo slabše, v grobem pa se strinjam z janezom saj so redarji danes res dobro opravili nalogo, ki res ni bila lahka. Saj pravim.. nisi imela sreče :(

Za prebiranje vseh komentarjev postanite prijatelj Limbarskegore na Facebooku.

Foto: Maja Urankar

Novice.Dnevnik.si Tiskane izdaje/Dnevnik

Po nagelj na Limbarsko Goro

Ponedeljek, 15.03.2010 Tekst in Foto: Anita Vošnjak

Moravče - Na s soncem obsijano Limbarsko Goro se je včeraj znova zgrnila večtisočglava množica obiskovalk in obiskovalcev, ki jih je na 773 metrov visok vrh z baročno cerkvijo sv. Valentina zvabila 22. tradicionalna prireditev Po nagelj na Limbarsko Goro.

Prireditev je posvečena predvsem ženam in materam, ki jih organizator, Društvo krajanov Limbarska gora, vselej razveseli z nageljnom, bodisi za dan žena bodisi za materinski dan, saj prireditev vedno umestijo med oba marčevska praznika.

Medtem ko so prejšnja leta pohodniki iz različnih smeri, Moravč, doline Črnega grabna, Izlak, Mlinš, Trojan..., veselo ubirali bližnjice kar čez travnike, so se morali tokrat zaradi obilice snega v gosjem redu vrstiti po urejenih poteh, pa tudi zvončkov, telohov in trobentic na poti niso mogli nabirati. "Nič hudega, saj se tudi po cesti med vzponom, ki je za nameček najmanj strm, prijetno nadihaš svežega zraka," sta zatrjevala pohodnika iz Moravč Tatjana in Uroš Avbelj, Manca in Domen pa sta v en glas zatrdila, da se do vrha sploh ne bosta utrudila. Seveda, ko pa na vrh ne sopihajo prvič. "Na prireditev gremo vsako leto, saj se tradicija ne sme prekinjati," pojasnjuje Uroš in pristavlja, da gredo tudi sicer po navadi na Limbarsko Goro vsak teden. Tudi Tomaž in David, Romana, Andrej, Domen, Manca in Nika iz iste družbe so se strinjali, da takega sonca in prijetnega druženja ne bi nikoli zamudili.

Marinka Peterka iz Stegen, ki na prireditev prav tako prihaja že leta (iz Serjuč je vzpona za pol ure), pravi, je bila letos še zlasti ponosna, da sta na koncertu Grajskega okteta v cerkvi prepevala tudi njena sinova. Pavla iz Cerkelj na Gorenjskem pa je povedala, da je bila na prireditvi prvič lani in jo je letos znova zvabilo predvsem sonce, pa tudi pozornost organizatorjev, ki poklanjajo nageljne. "Več mi pomeni materinski dan, a se tudi praznovanja 8. marca ne branim več, saj nam gre zadnje čase tudi zaposlenim ženskam, zlasti trgovkam, tako slabo, da se bomo morale kmalu znova začeti boriti za svoje pravice," pa je dejala Marta Slak iz Kranja.

Prispevek v TV Dnevniku - Povezava na RTVSLO